//
esteu llegint
Multimèdia, Olot

Zoomvi, el festival reconstituït

Amb el nom de Zoomvi, els dies 1 i 2 d’abril, ressuscita el millor i únic festival de videoclips de Catalunya. Després de dos anys al moll sec reapareix aquesta iniciativa que va néixer a Olot, amb el nom de REC, gràcies a la dèria quasi personal d’en Josep Quintana, en Quinto, i del suport incondicional d’un reduidíssim grup de col·legues i amics agrupats en l’associació A4 o Stereorec.

El festival retorna rebatejat, Zoom (l’objectiu que acosta la imatge) i Vi (de vídeo), i sobretot reconstituït amb la col·laboració de dues seus més: el CCCB a Barcelona i el Centre d’Art Cal Massó de Reus, amb un programa molt atractiu que posa en evidència que, la imaginació i un bon ús de les eines col·laboratives en línia poden optimitzar, fins al miracle, els migrats recursos públics i privats que s’hi han destinat.

Zoomvi es desenvolupa simultàniament en els tres centres, compartint alguns continguts i activitats que es poden seguir a través de l’Anella Cultural, un projecte impulsat per la Fundació I2CAT, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i la Xarxa Transversal, a la qual pertanyen les ciutats de Reus i d’Olot. Aquestes tres institucions han estat explorant, durant quatre anys, les possibilitats de compartir les activitats dels centres culturals en una doble o en múltiples direccions, ultrapassant el simple ús de l’Anella Cultural com un element de difusió, la cara més coneguda de l’eina que, amb les transmissions de les òperes des del Liceu, aprofita només el 50% del seu potencial, és a dir, l’emissió des d’un centre i la recepció passiva des de diversos teatres.

El Zoomvi aprofita l’Anella Cultural al 100%, si observeu el seu programa veureu que moltes de les activitats necessiten la col·laboració simultània, activa i connectada dels tres centres. Aquí és on rau, precisament, el valor d’aquesta iniciativa, a saber: facilitar l‘accés actiu a la cultura des de qualsevol part del territori.

Així mateix, el format del vídeo-clip i altres produccions properes al gènere, resulten molt adequats per aquesta eina. D’una banda la digitalització, de l’altre el suport i el accés en xarxa; i en un aspecte més creatiu, el seu contingut arriscat i experimental el situen com un element idoni. El Zoomvi passa a Barcelona, Olot i Reus, i els espectadors d’aquestes tres ciutats podran gaudir de continguts comuns i de concerts específics. Però el Zoomvi també passa a la xarxa, i queda a disposició de tots aquells aficionats al gènere que, al portal del festival, hi trobaran tots els videoclips premiats aquest any i en edicions anteriors.

Pep Fargas

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: