//
esteu llegint
Activitats, Creació, Multimèdia

Presentació d’Xcèntric. El cinema experimental

Estem molt acostumats a veure cinema comercial, els cinemes Olot n’ofereixen una cartellera convencional; cinema d’autor, que programa el Cine-Club i la Filmoteca; i el cinema documental que s’aplega en la mostra anual olot.doc que dirigeix en Jordi Teis bon coneixedor del gènere.

Ara, per primera vegada a Olot, es podrà veure una sessió de cinema experimental, és a dir, aquell que primordialment exposa la creació artística del seu director sense una pretensió evident d’entretenir l’espectador o documentar algun tema. Àngela Martínez, cap del Departament d’Audiovisuals del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i creadora de l’arxiu Xcèntric, en presentarà una selecció formada per dos curts:  Rainbow Dance de Len Lye (1935) i La poulette grise de Norman McLaren (1947) i el documental Fragmentos para una historia del otro cine español d’Andrés Hispano (2010) que explica i clarifica les potencialitats artístiques i poètiques del cinema.

L’Arxiu Xcèntric va néixer a partir de l’exposició sobre cinema experimental «That’s Not Entertainment. El cinema respon al cinema», que va programar el CCCB a finals de 2006, primers de 2007,  i aplega més de 700 títols d’aquest tipus de cinema.

La presentació d’Àngela Martínez es podrà veure el proper dissabte 21 de gener, a les 8 del vespre, a la Sala Bulbena.

Us hi esperem!

Quim Domene – Pep Fargas – Xavier Ruscalleda – Joan Serra

Debats

2 thoughts on “Presentació d’Xcèntric. El cinema experimental

  1. Ha esta plaer i a la vegada enriquidor d’assistir a la Sala Bulbena i comparitr el tema de cine experimental, fet certament heròic en l’espanya de la transició. És remarquable el treball que podem fer al fusionar les arts plàstiques amb el suport cine. Desitgem que l’Àngela Martínez mantingui el honorable esforç de divulgació per trobar nous elements de creativitat i expressió i no deixar a l’oblid “l’âge d’or” i “le chien andalou” de Buñuel, un director totalment revolucionari en les seves realizacions inicials i globals. Felicitacions als organitzadors: Quim Domene, Pep Fabrega, Xavier Ruscalleda i Joan Serra

    Posted by josep lluís pallarès | 23/01/2012, 11:12 PM

Trackbacks/Pingbacks

  1. Retroenllaç: Xcèntric « Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot - 19/01/2012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: